Informatieavond – Laten we het Participatie Huis bowen

Dankzij een gewestelijke financiering, in het kader van het programma van de stedelijke herwaardering, Stadsbeleid,  werd de gemeente Ganshoren geselecteerd als kandidaat. Het project omvat de bouw van een participatie huis binnen de zone voor Stadsherwaardering (ZSH) “De Villa’s van Ganshoren” en meer precies in het hart van het sociale-woningenpark van de OVM LOGEJA.  Naast de ontwikkeling van diverse activiteiten zal het een centrum zijn voor informatie over de infrastructuur waarover de inwoners beschikken, inlichtingen over de administratieve procedures, maar ook over gemeentelijke en burgerprojecten.

Het project richt zich op verschillende doelstellingen, met name het herstel van de sociale band, het bevorderen van de sociale cohesie met de verschillende buurten die aan het ZSH grenzen – en zelfs daarbuiten – door verschillende soorten activiteiten voor te stellen ; maar ook het verminderen van het onveiligheidsgevoel door samen te werken met gespecialiseerde verenigingen die in deze context een aangepast antwoord kunnen aanreiken. Een andere uitdaging is eveneens het creëren of opnieuw creëren van burgerparticipatie. Dit zal beginnen met het denkproces van het participatiehuis!

Daarom nodigen wij u van harte uit om uw mening, uw wensen en uw verlangens over het project kenbaar te maken tijdens de tweede participatieve workshops,
die zullen plaatsvinden op dinsdag 7 juni 2022 van 19u30 tot 21u30, (onthaal vanaf 19u15),
in het toekomstig huis ( beeld hieronder)

Het project wordt gesteund door de gemeente Ganshoren, die twee externe bureaus de opdracht heeft gegeven mee te werken aan de missie: de vzw Habitat et Participation voor het onderdeel Participatie, en het architectenbureau Mamout voor het onderdeel architectuur en bouwtoezicht. Wij zullen allen aanwezig zijn op deze twee workshops om u het project uit te leggen en u te steunen bij uw overwegingen.

Wij hopen u er talrijk te ontmoeten !

Blijf op de hoogte: Facebook pagina – Website – Gemeentelijke valven

Informatie en inschrijving : leefmilieu@ganshoren.brussel

Partagez l'info sur :